NEWS

Macron este preocupat în legătură cu situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie şi a cerut inspecţii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat preocupare, în conversaţia cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în legătură cu situaţia de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, cerând retragerea trupelor ruse şi inspecţii internaţionale, anunţă Palatul Élysée.

“În legătură cu situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie, preşedintele Republicii a exprimat preocupare în legătură cu ameninţările pe care prezenţa, acţiunile forţelor armate ruse, contextul războiului şi confruntările armate le generează asupra siguranţei şi securităţii instalaţiilor nucleare ucrainene şi a cerut retragerea forţelor. Preşedintele susţine propunerea directorului general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică de a trimite o misiune la faţa locului în cel mai scurt timp, cei doi preşedinţi făcând un schimb de idei despre modalităţile unei astfel de misiuni”, transmite Preşedinţia Franţei, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Emmanuel Macron şi Volodimir Zelenski au discutat şi despre exporturile de cereale ucrainene, “indispensabile pentru securitatea alimentară mondială”, salutând continuarea acordului care permite exporturile pe cale maritimă. “De altfel, Franţa continuă susţinerea pentru eforturile europene în cadrul culoarelor de solidaritate pentru exporturile de cereale ucrainene pe căi rutiere şi fluviale”, subliniază Palatul Élysée.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].