NEWS

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a anunţat o nouă definiţie a ceea ce este “sănătos”. Reguli pentru etichetarea produselor

De asemenea, aceştia trebuie să respecte limite specifice pentru anumiţi nutrienţi, cum ar fi grăsimile saturate, sodiul şi zaharurile adăugate.

 

Etichetele au scopul de a ajuta consumatorii să înţeleagă mai uşor informaţiile nutriţionale şi să facă alegeri mai bune la magazinul alimentar. Regula propusă ar alinia definiţia menţiunii “sănătos” cu ştiinţa nutriţională actuală, cu eticheta actualizată a informaţiilor nutriţionale şi cu actualele Orientări dietetice pentru americani, a declarat Administraţia pentru Alimente şi Medicamente.

 

De asemenea, agenţia elaborează un simbol pe care companiile îl pot folosi în mod voluntar pentru a eticheta produsele alimentare care îndeplinesc orientările federale pentru termenul “sănătos”, potrivit WashingtonPost.

 

Anunţul vine înaintea Conferinţei de miercuri de la Casa Albă privind foametea, nutriţia şi sănătatea. Conferinţa este prima de acest gen din 1969, când un summit găzduit de administraţia preşedintelui Richard M. Nixon a dus la extinderea majoră a bonurilor de masă, a prânzurilor şcolare şi a altor programe care au fost creditate ca fiind cele care au redus foametea la nivel naţional şi au oferit o plasă de siguranţă critică în timpul pandemiei.

 

Odată finalizat, noul sistem al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente va “comunica rapid şi uşor informaţiile nutriţionale” prin intermediul unor instrumente cum ar fi “clasificarea prin stele sau scheme de semafor pentru a promova accesul echitabil la informaţii nutriţionale şi la alegeri mai sănătoase”, a declarat Casa Albă într-un comunicat în această săptămână. Sistemul “poate, de asemenea, să determine industria să îşi reformuleze produsele pentru a fi mai sănătoase”, a precizat aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].