NEWS

Românii preferă munca de la distanţă: luna aceasta au fost 130.000 de aplicări pentru joburi remote

În septembrie, 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote, după cum arată datele de la platforma de recrutare online eJobs.

„Dacă şi-a imaginat cineva că vremea remote-ului a trecut şi că există o dorinţă la unison a angajaţilor şi a angajatorilor de a reveni la birou, iată că cifrele arată că tendinţa este de a menţine pentru o perioadă de timp nedeterminată acest mod de a lucra. Tocmai de aceea, companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajaţi posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne aşteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât şi numărul de aplicări atrase”, explică Roxana Drăghici.

Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call  center / BPO şi 40.000 de către cei din IT / telecom. Advertising – marketing – PR, servicii şi financiar – bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidaţii care îşi doresc să lucreze de acasă.

În acest moment, mai mult de 2.600 de locuri de muncă de acasă sunt disponibile pe platforma de recrutare online. În total, circa 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs. Dintre acestea, 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote şi 6,8% se adresează candidaţilor care vor să lucreze în străinătate.

Un alt element de noutate al lunii septembrie este legat de evoluţia joburilor pe domenii. Astfel, în timp ce retailul marchează o temperare a nevoii de candidaţi noi, sectoare precum serviciile, industria alimentară sau turismul înregistrează un număr mai mare de locuri de muncă scoase pe piaţă comparativ cu lunile anterioare. Dintre acestea, turismul a crescut cel mai mult, în luna septembrie fiind al patrulea cel mai activ domeniu, din punctul de vedere al angajărilor, după comerţ, servicii şi industria alimentară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].