NEWS

Războiul din Ucraina, ziua 122. Rusia continuă ofensiva în est. Forţele ucrainene se retrag din Severodoneţk

Trupele ruseşti au ocupat, de asemenea, un oraş situat la aproximativ 10 km mai la sud, au declarat vineri ambele părţi, în timp ce Moscova se apropia de ultimele fărâme de teritoriu deţinut de Ucraina în regiunea industrială Luhansk. Moscova a declarat că a încercuit aproximativ 2.000 de soldaţi ucraineni şi ceea ce a numit trupe străine în zonă, potrivit Reuters.

Rapoartele au fost prezentate la patru luni de când preşedintele rus Vladimir Putin a trimis zeci de mii de trupe peste graniţă, declanşând un conflict care a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de oameni şi a redus oraşe întregi la ruine.

Dacă va avea loc, retragerea din Severodoneţk ar marca cea mai mare răsturnare de situaţie pentru Ucraina de la pierderea portului Mariupol din sudul ţării, în luna mai.

Ultimele progrese ruseşti par să aducă Kremlinul mai aproape de preluarea controlului total asupra Luhanskului, unul dintre obiectivele de război declarate de Moscova, şi pregătesc terenul pentru ca oraşul geamăn al lui Sevirodoneţk, Lysychansk, să devină următorul focar principal de luptă.

Guvernatorul regional din Luhansk, Serhiy Gaidai, a declarat că trupele din Sievierodonetsk au primit deja ordinul de a se muta pe noi poziţii.

“Să rămâi pe poziţii făcute praf timp de mai multe luni doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a declarat Gaidai la televiziunea ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].