NEWS

Un incendiu de vegetaţie din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din Madrid

Fumul provenit de la un incendiu uriaş de vegetaţie din centrul Portugaliei a învăluit marţi zgârie-norii cunoscuţi sub numele de „Cele patru turnuri” din Madrid, iar locuitorii capitalei spaniole s-au plâns de un miros puternic de arsură.

Incendiul, care a devastat parcul naţional Serra da Estrela din Portugalia, a început pe 6 august şi a fost în mare parte stins duminică, dar s-a reaprins din nou luni, ceea ce a dus la evacuarea mai multor sate. Peste 1.100 de pompieri susţinuţi de 13 avioane cu apă se luptau cu incendiul, care a ars deja peste 17.000 de hectare.

Comandantul Protecţiei Civile, Andre Fernandes, a declarat că incendiul are mai multe focare, ceea ce face dificilă intervenţia pompierilor.

Imaginile din satelit NASA Worldview au arătat coloana de fum care se întinde din vestul peninsulei iberice până în jumătatea sa estică şi dincolo de Madrid, unde serviciile de urgenţă au trebuit să le explice locuitorilor îngrijoraţi că nu există niciun incendiu în apropiere.

În estul Spaniei, însă, sute de pompieri lucrează non-stop pentru a controla două incendii de vegetaţie în regiunea Valencia. În zona Vall d’Ebo, la sud de Valencia, drumurile au fost închise şi aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate începând de duminică, după ce un fulger a aprins incendiul, care a ars de atunci peste 9.500 de hectare.

Incendiile de vegetaţie au distrus peste 270.000 de hectare în Spania până în prezent, mult peste media anuală de 70.000 de hectare din ultimii 15 ani, potrivit Sistemului european de informaţii privind incendiile forestiere.

În Portugalia, incendiile de pădure au devastat aproximativ 85.000 de hectare, adică aproape 1% din teritoriul ţării, cel mai mare procent din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].