NEWS

Criza apei ia amploare în America din cauza secetei. Nivelul apei din râul Colorado şi lacul Mead este în scădere

Potrivit unei noi proiecţii a Departamentului de Interne, nivelul apei lacului Mead, cel mai mare rezervor din SUA, va fi sub 320,04 metri deasupra nivelului mării ca în luna ianuarie 2023, transmite CNN

Nivelul 2 înseamnă că statele americane Arizona, Nevada şi Mexic vor trebui să reducă consumul de apă din râul Colorado începând din ianuarie 2023.

Dintre statele afectate, Arizona se va confrunta cu cele mai mari reduceri – îi va fi acordat doar 21% din alocarea anuală a apei râului.

„Fiecare sector din fiecare stat are responsabilitatea de a se asigura că apa este utilizată cu eficienţă maximă. Pentru a evita un colaps catastrofal al sistemului fluvial Colorado şi un viitor de incertitudine şi conflict, utilizarea ape trebuie redusă”, a declarat într-un comunicat Tanya Trujillo, secretarul adjunct al Internelor pentru apă şi ştiinţă.

Pe fondul unei secete intense care se întinde de mai bine de două decenii, aprovizionarea cu apă a bazinului râului Colorado scade rapid, iar proiecţiile îngrijorătoare continuă să arate că Lacul Mead va atinge starea de „bazin mort” – atunci când un rezervor nu este suficient de înalt pentru a elibera apa în aval printr-un baraj.

Barajul Hoover găzduieşte turbine care sunt alimentate de forţa apei pentru a genera electricitate. Dar se vor lupta să genereze hidroenergie pe măsură ce nivelul apei scade la nivelul bazinului mort. Oprirea producţiei de hidroelectricitate la Barajul Hoover ar afecta 1,3 milioane de oameni din Arizona, Nevada şi California.

Lacul învecinat Powell este, de asemenea, periculos de aproape de nivelurile minime.  

  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]