NEWS

Războiul din Ucraina, în a 67-a zi. Aeroportul din Odesa a fost lovit de rachetele ruseşti. Trupele ucrainene luptă intens în estul ţării

Imaginea articolului Războiul din Ucraina, în a 67-a zi. Aeroportul din Odesa a fost lovit de rachetele ruseşti. Trupele ucrainene luptă intens în estul ţării

Războiul din Ucraina, în a 67-a zi. Aeroportul din Odesa a fost lovit de rachetele ruseşti. Trupele ucrainene luptă intens în estul ţării

UPDATE 01:00 Johnson dezvăluie detalii din convorbirea sa telefonică cu Zelenski 

Premierul britanic a subliniat modul în care ţara sa va continua să ofere ajutor militar şi umanitar pentru a le pune la dispoziţie ucrainenilor tot ce au nevoie pentru a se apăra.

“Sunt mai angajat ca niciodată să întăresc Ucraina şi să mă asigur că Putin eşuează.”, a declarat Boris Johnson. 

UPDATE 00:30 Rusia va părăsi Staţia Spaţială Internaţională din cauza sancţiunilor

Rezumatul zilei

  • Aeroportul oraşului Odesa a fost lovit de rachetele ruse. Pista de aterizare a fost distrusă şi nu mai poate fi utilizată.
  • Ruşii încearcă să captureze mai multe puncte strategice în estul Ucrainei, unde au fost întâmpinaţi de rezistenţa feroce a militarilor ucraineni.
  • Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a negat afirmaţia.
  • Rusia consideră că riscurile de război nuclear ar trebui reduse la minimum şi că orice conflict armat între puterile nucleare ale lumii ar trebui prevenit.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa îşi va intensifica sprijinul militar şi umanitar pentru Ucraina.
  • Peste 1 milion de persoane au părăsit Ucraina şi s-au îndreptat spre Rusia de la începutul războiului. Majoritatea sunt din regiunile separatiste susţinute de ruşi, auto-proclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk.
  • Ucraina a efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri cu Rusia, şapte soldaţi şi şapte civili s-au întors înapoi acasă.
  • Ministrul adjunct al agriculturii din Ucraina susţine că militarii ruşi ar fi furat „câteva sute de mii de tone” de cereale din zonele pe care le ocupă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].