NEWS

O comisie ONU verifică dacă atacurile ruse asupra infrastructurii din Ucraina sunt crime de război

Pablo de Greiff, unul dintre membrii Comisiei ONU, a afirmat la Kiev că vor fi examinate atacurile asupra reţelelor civile, în special cele asupra reţelei energetice din Ucraina.

“Infrastructurile civile sunt protejate de legi umanitare internaţionale. Comisia va examina detaliat aceste atacuri. Situaţia este îngrijorătoare, întrucât continuă să fie afectate drepturile şi vieţile copiilor. Sistemul educaţional online stabilit în timpul pandemiei continuă să fie utilizat ca model educaţional în cursul conflictului militar. Iar atacurile care vizează sistemul energetic compromit eficienţa modelului”, a afirmat, la rândul său, Jasminka Dzumhur, o altă membră a Comisiei ONU.

“Este afectată şi mobilitatea pacienţilor, ceea ce diminuează indirect accesul la servicii medicale. Pacienţii care au boli cronice şi cei care au nevoie de tratamente medicale de urgenţă sunt afectaţi în mod special de această situaţie”, a subliniat Jasminka Dzumhur.

Armata rusă a intensificat, în ultimele săptămâni, atacurile asupra reţelei energetice din Ucraina, provocând frecvent întreruperi ale alimentării cu electricitate.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a stabilit în martie că armata rusă a comis crime de război prin atacuri în zone ocupate din Ucraina. Moscova neagă acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].