NEWS

Un elan cu blana de culoare rară a fost văzut într-o pădure din Alaska

Potrivit Serviciului Parcurilor Naţionale din SUA, leucismul cauzează, de asemenea, coloraţie albă, pete albe, sau pete pe piele sau pe blană, potrivit The Guardian.

Deşi oficialii din Alaska nu au dezvăluit locaţia elanului, postarea sa pe Facebook a adunat aproape 500 de comentarii şi peste 5.000 de distribuiri.

 

Experţii în domeniul vieţii sălbatice au avertizat că trăsăturile de culoare deschisă ale elanului îl pot pune în pericol. Kimberlee Beckmen, un veterinar de animale sălbatice din cadrul ADFG, a declarat: „Când specia ta trebuie să aibă o anumită culoare, a fi alb sau mai deschis nu te va ajuta prea mult. Această culoare mai deschisă este un lucru rău pentru un elan, deoarece înseamnă fie că sunt mai puţin sănătoşi, fie că au şanse mai mari de a fi prădaţi”.

 

Beckmen a adăugat că efectele leucismului asupra unui animal pot include surzenia şi o durată de viaţă mai scurtă.

 

Aceste animale sunt mult mai susceptibile să moară tinere sau să fie ucise… există un motiv pentru care sunt atât de rare“, a spus ea.

 

În Alaska există între 175.000 şi 200.000 de elani. Ierbivorele robuste, unele cântărind până la 1.600 de kilograme, sunt în general asociate cu pădurile nordice şi sunt apreciate pentru carnea lor şi ca animale de vânătoare. Potrivit ADFG, cel puţin 7.000 de elani sunt vânaţi anual în Alaska, producând până la 3,5 milioane de kilograme de carne.

 

În noiembrie 2020, un elan alb rar care era considerat “elan spiritual” de către prima naţiune Flying Post a fost ucis de presupuşi braconieri în Canada.

 

Mă întristează faptul că cineva ar lua un animal atât de frumos”, a declarat atunci Troy Woodhouse, membru al comunităţii Flying Post. „Nimeni nu ştie exact câţi sunt în zonă, aşa că pierderea unui singur elan spiritual este una prea mare”.