NEWS

Şi favoritul numărul doi de la Melbourne, Casper Ruud, a fost eliminat din competiţie

Debutantul de la Melbourne a avut controlul pe tot parcursul victoriei sale cu 6-3, 7-5, 6-7(4), 6-2, Ruud fiind nevoit să salveze trei mingi de meci şi să revină de la 2-5 în setul al treilea doar pentru a prelungi disputa. Brooksby a obţinut cea mai mare victorie a carierei sale eliminându-l pe dublul finalist al unui turneu major, după un meci de trei ore şi 55 de minute.

“În primul rând, Casper este un războinic”, a declarat Brooksby după meci. “Ştiam că va fi o mare bătălie acolo. Eram destul de încrezător în nivelul meu şi am vrut doar să mă distrez concurând acolo.

“Am fost foarte mândru de determinarea mea mentală, după ce bătălia din setul al treilea nu a mers aşa cum am vrut eu, pentru a o întoarce”.

Americanul în vârstă de 22 de ani a dominant schimburile lungi, câştigând 50 din 68 de schimburi de nouă mingi sau mai mult. Niciunul dintre cei doi jucători nu a avut un joc prea bun la serviciu, cu 25 de şanse de break împărţite la 13-12 în favoarea lui Brooksby. Dar americanul a transformat nouă dintre aceste oportunităţi faţă de patru ale lui Ruud, făcând diferenţa în meci.

După al doilea set, Ruud a părăsit terenul pentru un timeout medical. Numărul 3 mondial a s-a întrebuinţat serios pentru a forţa un al patrulea set, dar a fost surclasat în decisiv.

“[A trebuit] să continui să îmi aduc nivelul”, a declarat Brooksby despre mentalitatea sa după ce a pierdut tie-break-ul setului al treilea. “Am crezut că joc foarte puternic şi am vrut doar ca în fiecare meci să nu-mi pierd concentrarea acolo”.

Prin această înfrângere, Ruud pierde şansa de a pleca de la Melbourne în fruntea clasamentului ATP. Fie Novak Djokovic, fie Stefanos Tsitsipas pot deveni numărul 1 mondial prin câştigarea titlului de la Australian Open, Carlos Alcaraz, accidentat, urmând să rămână pe primul loc în cazul oricărui alt rezultat.

Următorul adversar al lui Brooksby este compatriotul său Tommy Paul, care şi-a asigurat un loc în turul al treilea cu o victorie cu 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-3, 6-4 în faţa lui Alejandro Davidovich Fokina, cap de serie numărul 30.

“Va fi cu siguranţă o altă bătălie”, a spus Brooksby despre această confruntare, citat de site-ul oficial ATP. “O mulţime de americani se descurcă foarte bine în acest moment şi toţi ne forţăm unii pe alţii. Aştept cu nerăbdare următorul”.

Paul a câştigat singura întâlnire anterioară a celor doi cu 6-3, 6-2, sezonul trecut, la Cincinnati.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].