NEWS

Adrian Sârbu, la ŞTIU: Am câştigat în 1918 pentru ca am ştiut să folosim opurtunitatea. În 1989 am ratat. Sper să nu ratăm şi oportunitatea Schengen, reunirea tuturor romanilor în graniţele Europei

Care este datoria noastră după 104 ani. Am depăşit Centenarul. Suntem datori cu ceva măreţ? Am aderat la UE, am intrat în NATO. Dar poate un proiect şi mai mare?

„Slavă domnului că suntem în NATO.  Spui de obligaţiile pe care le avem…sigur că avem obligaţii…mai ales astia care am trăit în ultimii 30 de ani într-un carnaval post-comunist cu o socitate în creştere…sigur, nu performanţă cum ar fi trebuit, dar în creştere. Cu un nivel de trai în creştere incredibilă mai ales în ultimii 20 de ani. Avem obligaţii serioase. <<Ni le identificăm ca fiind ale noaste?>> Nu. Ne interesează să ni le respectăm? Nu. Astăzi trăim, deşi dacă te uiţi în jur, cred că unul dintre o mie de oameni realizează că trăim un moment de o oportunitate istorică. În 1918 am câştigat, l-am valorificat, 1989 l-am ratat iar acum suntem aproape de ratare.

Ce înseamnă această oportunitate? Înseamnă reunirea tuturor românilor înăuntrul graniţelor oficiale ale Uniunii Europene care se numesc Schengen”, a spus Adrian Sârbu la ediţia de 1 decembrie a ŞTIU. 

VEZI întreaga intervenţie VIDEO AICI

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].