NEWS

Ultimul mesaj de Anul Nou al Angelei Merkel în calitate de cancelar: Începutul vaccinării împotriva COVID-19 face din 2021 un an al speranţei

Angela Merkel a spus în ultimul său discurs de Anul Nou către naţiune în calitate de cancelar german că 2020 a fost de departe cel mai dificil din cei 15 ani de când se află în fruntea Germaniei.

Cancelarul german a spus totuşi că începutul vaccinării împotriva COVID-19 a face din 2021 un an al speranţei.

Merkel, care a condus Germania şi Uniunea Europeană prin criza financiară din 2008, criza datoriilor greceşti un an mai târziu şi criza migranţilor în urmă cu cinci ani, a condamnat mişcările de protest împotriva măsurilor de carantină  şi a spus că se va vaccina când dozele sunt disponibile pe scară largă.

„Permiteţi-mi să vă spun ceva personal: în nouă luni vor avea loc alegeri parlamentare şi nu voi mai candida din nou”, a spus Merkel, în vârstă de 66 de ani. „Astăzi este, probabil, ultima dată când sunt în măsură să ofer Adresa de Anul Nou către dumneavoastră. ”

Ea a adăugat: „Cred că nu exagerez când spun: niciodată în ultimii 15 ani nu am avut un an mai greu, şi niciodată în ciuda tuturor grijilor şi a unui anumit scepticism, nu l-am aşteptat pe noul cu atât de mult speranţă.”

Cea mai mare economie a Europei organizează alegeri în septembrie, iar Merkel cel mai probabil va preda ştafeta unuia dintre cei trei bărbaţi care se luptă să conducă partidul Uniunii Creştine Democrate (CDU), favorit să conducă coaliţia de guvernare.

„Teoriile conspiraţiei nu sunt doar false şi periculoase, ci sunt şi cinice şi crude”.

În cazul în care construirea unei coaliţii după alegerile din septembrie va continua dincolo de decembrie, Merkel va rămâne cancelar interimar în 2022 până când va fi instaurat un nou guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]