NEWS

Ultimele forţe ucrainene din Severodoneţk au primit ordin să se retragă

Ultimele forţe ucrainene care luptă în oraşul Severodoneţk au primit ordin să se retragă pentru a evita să fie încercuite, informează The Guardian.

Imaginea articolului Ultimele forţe ucrainene din Severodoneţk au primit ordin să se retragă

Ultimele forţe ucrainene din Severodoneţk au primit ordin să se retragă

Pierderea oraşului Severodoneţk este cea mai recentă înfrângere pe câmpul de luptă pentru Kiev, după cea din oraşul portuar Mariupol. Potrivit unor estimări, aproximativ 12.000 de civili au rămas în Sievierodonetsk, dintr-o populaţie de 160.000 de locuitori înainte de război.

Toate cele trei poduri spre vest peste râul Siverskyi Donets către oraşul Lysychansk au fost distruse în lupte, iar primarul Oleksandr Striuk spune că situaţia umanitară este critică.

Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a spus vineri că forţele ucrainene „au primit ordinul de a se retrage pe noi poziţii şi de a continua lupta acolo”, dar nu a dat mai multe detalii.

„Situaţia în acest moment este de aşa natură încât a rămâne în aceste poziţii distruse doar de dragul de a fi acolo nu are sens”, a spus el.

Haidai a declarat că aproape toată infrastructura a fost distrusă. „90% din oraş este avariat, 80% dintre case vor trebui să fie demolate”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].