NEWS

(P) Igienizare sau dezinfectare? Cum curăţăm corect pentru a ne feri de infecţia cu SARS-CoV-2?

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) recomandă oamenilor să facă curăţenie acasă cu două procese diferite: igienizare şi dezinfectare.

 

 

Care este diferenţa între igienizare şi dezinfectare

 

 

  •  Igienizarea se referă la îndepărtarea murdăriei şi a impurităţilor de pe suprafeţe. Acest proces, deşi reduce numărul de germeni, nu îi elimină complet, potrivit Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC).

 

  • Dezinfectarea implică utilizarea produselor chimice pentru a ucide germenii de pe suprafeţe. „Acest proces reduce şi mai mult riscul de răspândire a infecţiei”, mai arată CDC.

 

 

Concret, fiecare proces necesită un produs diferit. Pentru igienizare este nevoie doar de de un detergent obişnuit, în timp ce pentru dezinfectare este nevoie de un produs biocid.

 

Există produse de dezinfectare pe bază de clor, dar şi unele precum Sanytol, care curăţă şi dezinfectează fără clor.

 

 

Curăţare şi apoi dezinfectare

 

 

Igienizarea şi dezinfectarea, sunt complementare şi necesare pentru curăţare conform standardelor stabilite de autorităţi. Aşadar, pentru ca locuinţa să fie protejată de coronavirus, toate suprafeţele din casă trebuie  dezinfectate şi curăţate cu un produs cu o acţiune specifică zonei de aplicare: baie, bucătărie, camera de zi şi alte suprafeţe.

 

Dată fiind pandemia de COVID-19, autorităţile recomandă curăţări şi dezinfectări mai dese ale zonelor folosite frecvent precum baia şi bucătăria, precum şi suprafeţele care sunt cel mai des atinse (ecranul telefonului, butoane şi mânere, balustrade, întrerupătoare, telecomenzi, mese, scaune şi alte piese de mobilier, robinete, ustensile de bucătărie etc.).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].