NEWS

Senator PSD, despre primarul Bacăului, Lucian Viziteu: Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune, ci şi patima angajărilor ilegale

„Viziteu făcea angajări fictive/ilegale încă de când era vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, adică demnitar al statului român! Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune a celui care conduce, astăzi, destinele Bacăului, aceasta fiind concurată cu succes de patima angajărilor ilegale/fictive, realizate cu concursul acestuia de pe vremea când Viziteu ocupa una din cele mai înalte demnităţi în fruntea statului român, cea de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Dovada o reprezintă angajarea unor sfertodocţi, fără studii superioare, în posturi cheie ale Camerei Deputaţilor, mai exact o normă întreagă pentru amicul fără şcoală Avram, în cadrul Departamentului Secretariatului Tehnic al Direcţiei Secretariate Tehnice, Registratură şi Arhivă – Cabinet Vicepreşedinte Lucian Stanciu -Viziteu, în baza solicitării acestuia din urmă”, afirmă Cristina Breahnă-Pravăţ.

 

Senatorul PSD îl acuză pe Lucian Viziteu că este „complet pe din afara competenţei administrative”.

 

„Viciul e viciu şi acesta a continuat în formă agravată, după ce Viziteu a ajuns primarul Bacăului, când a “uitat” că serviciul resurse umane al Camerei Deputaţilor a refuzat angajarea lui Avram pe un post cu studii superioare, din cauză că nu le avea: astfel, a ordonat angajarea amicului de păcănele chiar la propriul cabinet de primar, pe un post pentru care studiile superioare erau obligatorii. Chiar dacă Viziteu e complet pe din afara competenţei administrative, dovedind o nepricepere strigătoare la cer, refuz să cred că are memoria atât de scurtă încât să fi uitat, în doar câteva luni, că neşcoliţii pe care i-a angajat la Camera Deputaţilor au rămas la fel de neşcoliţi şi după ce el a ajuns primar. 

 

Nu ai cum să nu te întrebi când şi unde a pus în practică vreodată administraţia USR-PNL sloganul “Fără penali în funcţii publice”?! Când au făcut angajări fictive la Camera Deputaţilor sau când au făcut angajări penale la Primăria Bacău? Nu ai cum să nu te întrebi cine este mai penal? Dragnea, care pentru nişte angajări aşa-zis fictive, a stat ani buni la închisoare, sau Viziteu, care a comis infracţiunea în formă continuată, şi pozează de zor în îngerul neprihănit al “revoluţiei bunei guvernări”??? 

 

P.S. Băcăuanii aşteaptă explicaţii, domnule Viziteu! Vă caracterizează “dreptul la tăcere” şi pe dumneavoastră şi pe băieţii “deştepţi” cu afinităţi PNL-USR, când trebuie să oferiţi justificări cetăţenilor, dar nu şi când vă lăudaţi pe Facebook cu rezultatele obţinute ca urmare a implicării celor din PSD în realizarea unor obiective importante pentru judeţul şi municipiul Bacău”, conchide Breahnă-Pravăţ.

 

Potrivit zdbc.ro, pe 23 iulie 2021, procurorii DNA Bacău au finalizat ancheta referitoare la angajările ilegale de la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. 

 

„Ionuţ Avram şi Ion Barbu au fost trimişi în judecată, iar Andreea Cochior a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În esenţă, procurorii susţin că, deşi nu aveau studii superioare, Ionuţ Avram şi Andreea Cochior au fost angajaţi la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Deşi a dispus angajarea lor, primarul Stanciu Viziteu a fost exonerat de răspunderea penală, deoarece ar fi acţionat „fără vinovăţie”. În timpul anchetei, edilul a susţinut că nu ştia care este situaţia studiilor celor pe care a ţinut neapărat să-i angajeze la cabinetul său”, arată zdbc.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].