NEWS

Orban, despre întâlnirea Cîţu-Ciolacu: Pe mine mă interesează ratificarea tratatului

Aşteptăm rezultatele întâlnirii de joi. Am spus că dacă ajuns la o înţelegere, că nu e vorba numai de premier, întâlnirea va fi şi cu vicepremierii, din câte am înţeles. Se va discuta despre PNRR şi despre ratificarea Euroatom. Ce mă interesează pe mine e ratificarea tratatului”, spune Ludovic Orban.

El precizează că săptămâna viitoare va convoca un plen reunit al Parlamentului pentru ratificarea tratatului.

Comisia Europeană nu poate cere ceva care nu e scris în regulament. (…) Este decizia guvernului (dac va prezenta PNRR în Parlament – n.r.). În discuţia cu Marcel Ciolacu au libertatea de a decide daă-l vor prezenta sau nu în Parlament. În ceea ce mă priveşte, am considerat că nu e necesară dezbaterea în Parlament”, adaugă liderul liberal.

Am luat decizia să ne vedem, dar încă nu e pusă întâlnirea în agendă, spunea luni Florin Cîţu despre întrevederea cu Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR: „Nu m-am răzgândit”.

Marcel Ciolacu a vorbit, duminică seara, despre discuţia telefonică avută cu premierul Florin Cîţu. Liderul PSD a reiterat ideea conform căreia dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară.

Social-democraţii au anunţat că nu vor participa la şedinţa Legislativului în care urmează să se ratifice Acordul de majorare contribuţiilor la bugetul UE dacă PNRR nu e prezentat în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].