NEWS

Bode: Modalitatea în care poliţiştii au intervenit la Buzău lasă de dorit

Ministrul Lucian Bode a spus că acţiunea de sâmbătă, când un activist a fost bătut de faţă cu poliţiştii, s-a soldat, în final, cu încătuşarea celor trei agresori, iar duminică, atunci când imaginile au apărut în spaţiul public, s-a reluat cercetările după ce s-a administrat probatoriul. Abia duminică, însă, cei trei au fost reţinuţi.

Motivul pentru care am trimis la Buzău control de la IGPR este cât se poate de clar: modalitatea în care au acţionat poliţiştii primele echipaje chemate la faţa locului a lăsat de dorit şi din acest control vrem să vedem de ce le-au trebuit 24 de ore ca să administreze probatoriul şi să ia decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cei trei indivizi. Acest lucru va rezulta cu siguranţă din ancheta pe care noi, prin IGPR, o desfăşurăm acolo”, a spus Bode.

Acesta a explicat că nereuşita intervenţiilor salvatorilor rămâne mult mai pregnantă în memoria cetăţenilor decât intervenţiile reuşite.

Bode dă asigurări

După cazul Oneşti, avem cel puţin 10 dacă nu mai multe situaţii similare în care ne-am confruntat cu ameninţări, cu faptul că erau sechestrate persoane şi salvatorii au reuşit să intervină peste cei care ameninţau şi să salveze victimele. Este adevărat că în momentul în care se întâmplă o astfel de tragedie se vorbeşte foarte mult în spaţiul public, iar în momentul în care astfel de situaţii fericite, în care salvatorii reuşesc să salveze viaţa oamenilor, se vorbeşte mai puţin. Vă asigur, însă, că structurile MAI sunt pregătite de fiecare dată să intervină să salveze viaţa oamenilor”, a mai spus Bode.

Activistul Robert Gabriel Niţu a fost bătut, de faţă cu poliţiştii, sâmbătă, după ce a filmat condiţiile în care mai mulţi indivizi vindeau pui şi găini. După ce imaginile au apărut în spaţiul public s-a decis, abia duminică, reţinerea, pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cu vârste de 27 şi 44 de ani, acuzaţi de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Luni, doi dintre cei trei agresori au fost arestaţi preventiv, iar unul este cercetat sub control judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].