NEWS

Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a IV-a au susţinut marţi proba la Limba română

Marţi, aproximativ 18.000 de elevi au susţinut Evaluarea Naţională pentru clasa a-IV-a. Prima probă a fost cea de la Limba Română.

 

Copiii au intrat cu emoţii în clase. Deşi notele nu vor fi trecute în catalog, au învăţat mult pentru evaluare. Efortul lor a fost răsplătit şi au ieşit cu zâmbetul pe buze din clasă. 

 

„Nu a fost atât de grea, trebuie sa recunosc”, mărturiseşte MIhai. „A fost ca orice temă normală, numai că ştiu că e mult mai importantă decât o temă şi de asta am avut mai multe emoţii”.

 

„Evaluarea a fost foarte simplă, pentru ca mi s-a părut ca nu a fost chiar de clasa a IV-a şi a fost foarte simplu. Mi-a plăcut”, spune şi Bianca, o altă elevă.

 

Dacă unii copii au ieşit râzând, alţii nu au fost la fel de fericiţi. Subiectele le-au dat bătăi de cap, chiar dacă au învăţat înainte. Spun că timpul a fost cel mai mare inamic.

 

„Cred ca pe toţi din această clasă ne-a pus în dificultate proba cu compunerea”, povesteşte Andreea, iar o altă fată, Ruxandra, o susţine: „Mi s-a părut că n-am timp suficient”.

 

„La sfârşit era mai greu pentru ca trebuia sa respecţi toate regulile la compunere şi trebuia sa găseşti … La subiectul 1, trebuiau verbe şi la subiectul 2 trebuiau substantive”, explică şi Cristina, elevă.

 

Simona este părinte şi expert în educaţie. A avut emoţii pentru copilul ei, dar ştia că se va descurca bine. A văzut subiectele şi, din punctule ei de vedere, au fost de nivel mediu. Îi pare rău, însă, că aceste evaluări nu sunt luate în serios. 

 

„Este păcat că de atâţia ani se dau aceste evaluari şi nu vedem neapărat corelarea lor cu planuri individuale pentru elevi, astfel încât, dacă este ceva de remediat, să fie soluţionată situaţia respectivă”, consideră Simona Crişbăşeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].