NEWS

Eurovision 2021. Roxen reprezintă România la Rotterdam cu melodia „Amnesia”, în prima semifinală de anul acesta

Au rămas doar câteva ore până ce primii participanţi la Eurovision 2021 vor urca pe scena de la Rotterdam.

Prima semifinală are loc marţi, 18 mai. România, reprezentată de Roxen cu piesa „Amnesia”, va afla în această seară dacă se califică în finala de sâmbătă, 22 mai. 

Eurovision 2021. Prima semifinală

Alături de România, în prima semifinală Eurovision 2021 vor concura reprezentaţii altor 15 ţări: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croaţia, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina şi Malta. Doar zece concurenţi vor putea trece mai departe în etapa următoare.

Eurovision 2021. A doua semifinală

Alte zece ţări se vor califica joi, 20 mai, în a doua semifinală, unde se confruntă, în această ordine, San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia, Danemarca.

Finala Eurovision 2021

Celor 20 de finalişti li se vor alătura sâmbătă reprezentanţii ţării gazdă, Olanda, şi ai celor cinci mari organizatori – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Competiţia muzicală, cu o lungă tradiţie în spaţiul european, a ajuns la ediţia cu numărul 65 după ce anul trecut nu s-a putut desfăşura în contextul panemiei de COVID-19. Totuşi, 2021 vine cu mai multe oportunităţi pentru evenimentele culturale şi de divertisment, astfel încât nu numai că vom putea urmări din faţa ecranelor evoluţia participanţilor din cele 39 de ţări, dar 3.500 de spectatori se vor putea bucura de spectacol chiar din sala amenajată special pentru concurs.

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].