NEWS

Biden, prima reacţie după eliminarea dreptului la avort: Sănătatea şi viaţa femeilor sunt în pericol

Preşedintele SUA Joe Biden a criticat vineri hotărârea Curţii Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul, afirmând că sănătatea şi viaţa femeilor americane sunt acum în pericol, informează Reuters.

Imaginea articolului Biden, prima reacţie după eliminarea dreptului la avort: Sănătatea şi viaţa femeilor sunt în pericol

Biden, prima reacţie după eliminarea dreptului la avort: Sănătatea şi viaţa femeilor sunt în pericol

„Este o zi tristă pentru Curte şi pentru ţară”, a declarat Biden într-un discurs la Casa Albă după pronunţarea hotărârii, despre care a spus că duce ţara înapoi cu 150 de ani.

Biden a promis că va continua să lupte pentru drepturile reproductive şi i-a îndemnat pe alegători să trimită în Congres oameni care vor să lucreze pentru a impune dreptul la avort.

„În această toamnă, Roe este pe buletinul de vot. Libertăţile personale sunt pe buletinul de vot”, a spus Biden, referindu-se la decizia istorică din 1973, Roe vs Wade, care a făcut ca avortul să fie legal la nivel naţional.

Biden a cerut ca eventualele proteste să rămână paşnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].