NEWS

Rată de vaccinare anti-COVID de 104%? Regiunea unde toţi oamenii dau fuga să-şi facă vaccinul

Explicaţia este una simplă: absolut toţi locuitorii sau vaccinat, precum şi majoritatea non-rezidenţilor din Palazzo, conform The Guardian.

 

Rezidenţii comunei Palazzo Adriano spun că ei cred în vaccinare, astfel încât o mare parte din aceştia deja au făcut doza a treia, ori s-au programat pentru aceasta.

 

„Pare imposibilă statistica de 104%”, spune primarul din Pallazo,  Nicolò Granà, mândru. „Dar, de fapt, la Palazzo Adriano, şi străinii care locuiesc aici, deşi nu locuiesc oficial, s-au vaccinat”. 

 

„În martie, anul trecut, ne-am temut cel mai tare”, spune Salvatore Spata (54 de ani), consilierul sătesc pentru Cultură. „Un preot şi o călugăriţă, care au venit dintr-un oraş aveau COVID, dar nu ştiau. Au infectat câţiva săteni şi s-a pornit o epidemie, 16 oameni fiind infectaţi. Din fericire, atunci a început campania de vaccinare”. 

 

Palazzo are o populaţie de 2.100 de persoane, fiind unul dintre circa 5.500 de comune din Italia care au sub 5.000 de locuitori. Mulţi dintre tinerii de aici au plecat în oraşe sau alte ţări, pentru un loc de muncă sau un trai mai bun. Aşadar, în cazul în care oamenii rămaşi ar muri de COVID, sătucele ar dispărea de pe harta ţării. 

Oamenii se vaccinează pentru a-i proteja pe cei dragi şi pe vecini

Multe sate din Italia au atins rata de vaccinare de 100%, iar altele au peste 97%. Fiind puţini locuitori, oamenii se conving între ei să se vaccineze, „de dragul rudelor şi al nepoţilor”, după cum spune rezidentul Francesco Cuttonaro (73 de ani). 

 

Totuşi, oamenii sunt totuşi conştienţi de ştirile false privind vaccinarea, aşa că au creat un grup de WhatsApp, unde discută despre ce mai apare şi combat, cu argumente, fake-news-urile. 

 

În timp ce în Palazzo Adriano, oamenii sunt uniţi şi aleg calea vaccinării, în restul Italiei, locuitorii ies în stradă pentru a protesta împotriva vaccinării şi a certificatului verde. 

 

Explicaţia este una simplă: absolut toţi locuitorii sau vaccinat, precum şi majoritatea non-rezidenţilor din Palazzo. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].