NEWS

Care este cauza apariţiei tulpinii Omicron în Africa? Specialiştii arată cu degetul înspre ţările bogate

Noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către ţările bogate (România face parte din acest grup). Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 2%”, a anunţat Cherecheş, pe Facebook.

Răzvan Cherecheş susţine că epidemia poate fi oprită doar prin repartizarea echitabilă a dozelor de vaccin în lume.

„Distribuţia vaccinurile va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică”, a adăugat specialistul român.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunţat autorităţile belgiene.

Suspiciuni sunt şi la doua persoane din Germania şi Cehia. Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].