NEWS

Incident. Şapte militari americani au fost răniţi după o aterizare eşuată a unui avion F-35C

O declaraţie a Marinei Militare a precizat că incidentul a avut loc în timpul unor “operaţiuni de zbor de rutină” în Marea Chinei de Sud.

“Pilotul s-a catapultat în siguranţă din aeronavă şi a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter militar american. Pilotul este în stare stabilă. În total au fost şapte marinari răniţi”, au trasmis oficialii americani.

Comunicatul a precizat că trei dintre membri personalului au necesitat evacuarea către o unitate medicală din Manila, iar patru au fost trataţi de la bordul portavionului.

Marina a precizat că se investighează cauza “incidentului”.

Pentagonul a precizat că două grupuri de atac de portavioane ale marinei americane, conduse de Carl Vinson şi USS Abraham Lincoln, au început duminică operaţiunile în Marea Chinei de Sud. Portavioanele au intrat în marea disputată pentru antrenamente, în timp ce Taiwanul a raportat o nouă incursiune a forţelor aeriene chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].