NEWS

Mutare supriză. Turul Franţei să plece de la Bucureşti. Novak a discutat cu Christian Prudhomme

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunţat că a discutat luni cu directorul general al Tour de France posibilitatea ca Marea Bucle să pornească din Bucureşti.

Imaginea articolului Mutare supriză. Turul Franţei să plece de la Bucureşti. Novak a discutat cu Christian Prudhomme

Mutare supriză. Turul Franţei să plece de la Bucureşti. Novak a discutat cu Christian Prudhomme

„Am avut astăzi o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la Bucureşti. Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două ţări, importantă atât pentru noi, cât şi pentru Franţa: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din Bucureşti, la Arcul de Triumf din capitala Franţei”, a scris pe Facebook luni seara Eduard Novak.

Acesta susţine că Tour de France este cel care, în august 1910, a inspirat organizarea Circuitului Munteniei, o competiţie ciclistă pe etape, precursoarea Turului României, numit, din acest motiv, şi Mica Buclă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].