NEWS

Joe Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-i transmite condoleanţe după busculada din Israel

Preşedintele SUA, Joseph Biden, l-a sunat vineri seară pe premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru a-i transmite condoleanţe după busculada produsă la un eveniment religios, soldată cu cel puţin 45 de morţi, informează site-ul Axios.com.

 

“Popoarele din Statele Unite şi Israel au legături prin familiile noastre, prin credinţele noastre şi prin istoriile noastre şi vom fi alături de prietenii noştri. Rugăciunile noastre sunt pentru cei care au fost răniţi şi pentru cei care au pierdut persoane iubite. Fie ca amintirea lor să fie o binecuvântare”, a transmis preşedintele Joseph Biden, conform unui comunicat al Casei Albe.

 

Joseph Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-i transmite condoleanţe şi pentru a oferi asistenţa Statelor Unite.

 

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit prin telefon cu ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

 

Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei busculade produse în cursul nopţii de joi spre vineri pe Muntele Meron, în nordul Israelului, în cursul unui pelerinaj organizat cu ocazia sărbătorii iudaice Lag BaOmer. Guvernul israelian a stabilit că duminică va fi zi de doliu în Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].