NEWS

ANM, prognoza meteo până în 25 decembrie: Vremea se răceşte brusc, apoi încălzeşte uşor

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 11 – 25 decembrie.

BANAT

La începutul intervalului valorile diurne vor creşte de la medii în jurul a 8 grade, spre 10 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 3…4 grade, în zilele de 16 şi 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 6 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 4 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variaţii notabile, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopţile de 16 şi 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -2 grade, în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11 – 15 decembrie.

CRIŞANA

Valorile diurne vor creşte de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului, spre 8 grade în zilele de 12 şi 13 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii în jurul a 3 grade, în zilele de 16 şi 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 5 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 2 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptămână vor exista variaţii semnificative, astfel că în intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopţile de 16 şi 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie. În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -3 grade, în medie în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mare în perioada 11 -15 decembrie şi în 18 decembrie.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului valorile diurne vor creşte de la medii în jurul a 4 grade, spre 7 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1…2 grade, în zilele de 16 şi 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 1 grad până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopţii de 17 decembrie, variaţiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 şi -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 şi 19 decembrie.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului valorile diurne vor creşte de la medii în jurul a 4 grade, spre 6 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 -14 decembrie. Ulterior, zilei de 14 decembrie vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 2 grade, în zilele de 16 şi 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea până spre 2 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte treptat, de la medii în jurul a 0 grade, în prima noapte a intervalului spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -4…-3 grade, în nopţile de 16 şi 17 decembrie. Ulterior nopţii de 17 decembrie, variaţiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 şi -1 grad, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

MOLDOVA

Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de alternanţe semnificative de la o zi la alta a mediilor temperaturilor maxime, acestea urmând a se încadra între 2 şi 7 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12, 14 şi 18 decembrie. În a doua săptămână tendinţa valorilor maxime este de scădere treptată, astfel că acestea vor coborî de la medii în jurul a 6 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie până spre 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte treptat, de la medii de -4…-3 grade, la începutul intervalului, spre 1…2 grade în nopţile de 14 şi 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3…-2 grade, în nopţile de 16 şi 17 decembrie. Ulterior nopţii de 17 decembrie, variaţiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -3 şi 0 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în zilele de 14 şi 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

DOBROGEA

Valorile termice diurne vor creşte de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre 12 grade în data de 14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în 16 şi 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie temperaturile maxime vor creşte până spre 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 5 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte de la medii de 0…2 grade, în primele nopţi ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopţii de 17 decembrie, variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în ziua de 15 decembrie.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor creşte de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului de prognoză până spre valori în jurul a 10 grade în perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va răci semnificativ, maximele urmând a coborî spre 4…5 grade în zilele de 16 şi 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor creşte până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 4 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte de la medii de -3…-2 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre 3…4 grade în nopţile de 14 şi 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -4 grade, în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor creşte de la medii în jurul a 6 grade în prima zi a intervalului până spre valori în jurul a 11 grade în ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternanţe notabile de la o zi la alta, urmând ca în perioada 13 -17 decembrie maximele să fie cuprinse între 4 şi 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 şi 17 decembrie. Ulterior zilei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor creşte până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 18 şi 19 decembrie, apoi vor coborî treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte de la medii de -2…-1 grad, în noaptea de 11 decembrie, spre 2…3 grade în nopţile de 14 şi 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade, în noaptea de 17 decembrie. După noaptea de 17 decembrie, variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 14 -16 decembrie.

LA MUNTE

În prima săptămână de prognoză, mediile maximelor vor fi cuprinse între -4 şi 2 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zilele de 15 şi 16 decembrie. În a doua săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, maximele urmând a se încadra între -2 şi 1 grad. În ceea ce priveşte regimul nocturn, minimele vor creşte de la medii în jurul a -6 grade, în noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -9…-8 grade, în nopţile de 16 şi 17 decembrie. Ulterior nopţii de 17 decembrie, variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 şi -6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi în creştere spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].