NEWS

„Zimbrii” băimăreni sunt blocaţi în Africa de Sud, după ce au participat la un turneu amical de rugby

Fiind prezenţi de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup”, găzduit la Bloemfontein, componenţii campioanei en-titre a României ar fi trebuit în cursul dimineţii de sâmbătă să se întoarcă în ţară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni.

Vineri, 26 noiembrie, au disputat ultima partidă, contra celor de la Toyota Cheetahs, urmând ca sâmbătă să se întoarcă în ţară.

Începând de vineri, unele state din Europa au dispus blocarea intrării în ţară a persoanelor care călătoreau dinspre statele sud africane, din cauza apariţiei noii tulpini africane a coronavirusului, denumită Omicron.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii de club se precizează că din cauza situaţiei pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe băimăreni în ţară a fost anulată.

Deşi testată PCR, întreaga delegaţie băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la un hotel din Bloemfontein.

Pentru deblocarea acestei situaţii critice, oficialii campioanei, C.S.M.Ştiinţa Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegaţiei sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autorităţile Judeţene.

„În soluţionarea acestei probleme se implică şi consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autorităţile centrale vor găsi soluţii de repatriere a rugbyştilor băimăreni, moralul şi starea de sănătate a băieţilor noştri este una bună.”, se spune în comunicat.

În primul meci jucat pe tărâm sud african zimbrii băimăreni au învins echipa Free State XV, cu scorul de 72-14.

Cea de a doua partidă, în compania echipei Toyota Cheetahs s-a încheiat cu scorul de 54-5, în favoarea sud africanilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].