NEWS

“Dincolo era mai ieftin!”. Românii plătesc preţuri diferite pe coşul de cumpărături cu alimente de bază în funcţie de oraşul în care locuiesc

Dincolo era mai ieftin! E sloganul memorabil al unei reclame care a făcut senzaţie în România. Şi e valabil pentru această ştire!

Românii plătesc preţuri diferite pe coşul de cumpărături cu alimente de bază în funcţie de oraşul în care locuiesc. Aşa se face că locuitorii din Zalău au ajuns să plătească cel mai scump coş, arată o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Preţul mediu al coşului de cumpărături în România:

  • Zalău – 78.4 lei
  • Timişoara – 63.5 lei
  • Cluj – 68.5 lei
  • Bucureşti – 53 lei

(SURSA: Economica.net)

Pentru un coş cu 7 alimente de bază – cartofi, morcovi, ceapă, usturoi, lapte, brânză şi ouă – cei din Zalău plătesc în medie 78 de lei. Cu 48 la sută mai mult decât bucureştenii. Acelaşi coş costă în Capitală în jur de 53 de lei! La Timişoara e 63 de lei, iar la Cluj 68 de lei!

Pe tipuri de produse, situaţia stă astfel:

Kilogramul de cartofi costă în România între 1.13 lei şi 2.75 lei în funcţie de oraş. Ceapa e 2 lei la Tulcea sau Botoşani şi 5 lei la Deva, Ciuc sau Oradea, mai scrie Economica.

Usturoiul e de departe cea mai scumpă legumă din coşul de bază – 30 de lei pe kilogram în vestul ţării. Cât despre ouă, analiza arată că au un preţ mediu de 90 de bani la Arad sau Călăraşi şi 1.5 lei la Bacău sau Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].