NEWS

Cum i s-a făcut rău unui fost preşedinte român în Parlamentul European. Motivul care a determinat schimbarea bruscă de stare

Traian Băsescu a povestit că atâta timp cât a fost la spitalul din Bruxelles nu a fost sub terapie intensivă.

Cu toate acestea, el a spus că nu a pututb interveni pentru a explica starea în care se afla sau să comenteze în vreun fel decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„N-aveam cum să intervin. Eu am plecat, m-a luat salvarea cu vreo jumătate de oră înainte să se dea comunicatul, deci nu aveam cum să mă intervin şi asta a fost. (…) În Parlament (mi s-a făcut rău – n.r.). Eram în Parlament, în birou la Parlamentul European şi a venit repede medicul Parlamentului cu o echipă acolo, au constatat că nu mă pot stabiliza. În timpul ăsta probabil a apărut şi verdictul Înaltei Curţi, dar eu eram deja în salvare în drum spre spital. Am aflat la spital (decizia ÎCCJ – n.r.)”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Întrebat dacă nu a avut vreun mijloc în care să îşi anunţe familia sau să poată da un mesaj public asupra stării sale de sănătate, Traian Băsescu a explicat că nu a avut timp pentru asta şi nici nu avea cu el niciun mijloc de comunicare.

„Probabil că ar fi putut (să dau un mesaj – n.r.), dar eram singur în rezervă. N-aveam la mine nimic, niciun mijloc de comunicare n-aveam, că am fost întâi internat la urgente acolo şi pe urmă, după ce m-au stabilizat, m-au băgat imediat în programul de investigaţii. Mă mutau cu patul la diverse aparate să constate care e diagnosticul, care cauza, Deci nu prea era o zi în care să mă ocup de altele. (…) Nu (familia nu a fost în contact – n.r.). În prima zi, nu. Abia în a 2-a zi (…). Deci n-am avut cum să comunic şi n-a fost nimeni pe lângă mine dintre cei care ar fi putut să comunice. Cum va spuneam, am fost un singuratic de felul meu”, a mai spus Băsescu.

Întrebat despre internarea precedentă, la Spitalul Militar Central, Traian Băsescu a spus că a urmat un tratament puternic.

„Este reglementată asistenţa medicală a foştilor şefi de stat că se face la Spitalul Militar din Bucureşti. (…) În fiecare an eu îmi fac vizita medicală sau când am incidente de sănătate, le fac la Spitalul Militar. Iar după ce am ieşit din Spitalul Militar, am mai stat o săptămână acasă, încercând să mă… Tratamentul a fost foarte dur în cele 7 zile, tratament cu cortizon şi antibiotice foarte puternice şi nu mă simţeam în stare după externare să mă urc în avion. Am mai stat săptămâna aceea şi pe urmă am plecat la Bruxelles. Poate ăsta a fost norocul, Am plecat la Bruxelles şi miercuri s-a întâmplat incidentul de sănătate”, a explicat fostul preşedinte al României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].