NEWS

Liderul separatist din Doneţk a ordonat formarea unei administraţii municipale în Mariupol

Denis Puşilin, şeful Republicii Populare separatiste Doneţk, a ordonat formarea unei administraţii municipale pentru oraşul ucrainean asediat Mariupol, potrivit unui decret publicat joi pe site-ul şefului RPD, a relatat TASS, agenţia de ştiri de stat din Rusia.

„O administraţie locală a Republicii Populare Doneţk urmează să fie formată în oraşul Mariupol”, se arată în document, potrivit TASS.

Mariupol, care a îndurat săptămâni întregi de bombardamente ruseşti, a fost încercuit de forţele ruseşti, iar autorităţile ucrainene se grăbesc să organizeze evacuarea celor peste 100.000 de persoane care au rămas în oraş.

Aproximativ 90% din clădirile rezidenţiale din oraş sunt avariate sau distruse, iar alimentarea cu energie electrică şi comunicaţiile au fost întrerupte, spun oficialii ucraineni.

Oraşul Mariupol se află la limita regiunii Doneţk din Ucraina. Guvernul rus, care a recunoscut independenţa RPD la sfârşitul lunii februarie, consideră că întreaga regiune aparţine republicii separatiste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].