NEWS

Cristi Chivu, campion în Italia. Inter a învins-o pe AS Roma cu 2-1, după 120 de minute

Omul care i-a oferit lui Inter al 10-lea titlu la Primavera (tineret) din istoria sa vine din Bulgaria şi se numeşte Nikola Iliev.

Dacă n-a reuşit la seniori, unde a pierdut titlul în faţa rivalei locale AC Milan, echipa lui Cristian Chivu, 41 de ani, a revenit pe tronul Italiei, la 4 ani distanţă de la ultima dată.

Aşa cum s-a întâmplat în semifinale împotriva celor de la Cagliari, Inter a trebuit să revină pe tabelă şi cu AS Roma, care a luat conducerea cu golul lui Vicario. A venit egalarea lui Casadei, înainte de capodopera băiatului născut în 2004, adus în 2020 de la echipa Botev Plovdiv.

Primul succes în prima finală pentru Chivu, în timp ce a fost ultimul meci lui Alberto De Rossi pe banca Romei, după 19 ani neîntrerupţi la cârma Primavera.

La finalul meciului, Alberto De Rossi şi-a luat rămas bun de la echipă, nu însă şi de la club. „Roma are un alt proiect pentru Primavera”, a spus el.

Chivu a urcat treptat în ierarhie la Inter, cu care a câştigat titlul şi Liga Campionilor în 2010, ajungând, acum, până la echipa de tineret. N-ar fi exclus ca următorul pas, într-un viitor, să fie numirea la prima echipă

Traseul lui Chivu ca antrenor la Inter

2018-2019 Inter Milan U14
2019-2020 Inter Milan U17
2020-2021 Inter Milan U18
2021 – Inter Milan Primavera

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].