NEWS

Zelenski, în faţa Adunării Generale a ONU: Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ

Zelenski a stârnit aplauze, marţi, când şi-a ocupat locul la pupitrul Adunării Generale a ONU din New York, purtând o cămaşă de culoare verde măsliniu, la prima sa apariţie la Adunarea Generală anuală a ONU de când Rusia i-a invadat ţara, în 2022.

„Ucraina face totul pentru a se asigura că, după agresiunea rusă, nimeni din lume nu va îndrăzni să atace vreo naţiune”, a spus el. „Înarmarea trebuie să fie limitată, crimele de război trebuie pedepsite, oamenii deportaţi trebuie să se întoarcă acasă, iar ocupantul trebuie să se întoarcă pe propriul pământ”.

„Trebuie să fim uniţi pentru a reuşi – şi o vom face”.

El a acuzat Rusia că manipulează pieţele globale de alimente pentru a încerca să obţină recunoaşterea internaţională a proprietăţii asupra terenurilor pe care le-a confiscat de la Kiev. El a spus că Moscova comite un genocid prin răpirea copiilor ucraineni.

Făcând un semn către Sudul Global, al cărui sprijin îl caută în confruntarea cu Rusia, Zelenski a vorbit despre agravarea crizei climatice şi despre dezastrele naturale, menţionând cutremurul recent din Maroc şi inundaţiile din Libia.

„Trebuie să o oprim. Trebuie să acţionăm uniţi pentru a învinge agresorul şi să ne concentrăm toate capacităţile şi energia pentru a aborda aceste provocări”, a declarat el în cadrul Adunării Generale a ONU.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că nouă persoane au fost ucise în urma unor atacuri ruseşti, inclusiv un atac cu dronă care a incendiat depozite industriale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].