NEWS

Vladimir Putin înăspreşte pedepsele pentru „discreditarea” soldaţilor ruşi

Vladimir Putin a semnat amendamente la Codul Penal, introducând pedepse mai aspre pentru „discreditarea participanţilor” la războiul total al Moscovei împotriva Ucrainei, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri RIA Novosti, controlat de statul rus.

Noile pedepse includ o amendă de până la cinci milioane de ruble (aproximativ 66.450 de dolari) şi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

 

De asemenea, ruşii ar putea fi pedepsiţi pentru discreditarea nu doar a armatei ruse, ci şi a „formaţiunilor de voluntari, organizaţiilor sau persoanelor care contribuie la îndeplinirea sarcinilor atribuite forţelor armate”. Ministerul rus al Apărării cataloghează formaţiunile armate neregulate care luptă în Ucraina – în special grupul de mercenari Wagner, susţinut de stat – drept voluntari.

 

Amendamentele au fost aprobate de Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului, la începutul zilei de 14 martie.

 

Duma de Stat a Rusiei a scris că pedeapsa penală va fi impusă în cazul în care o persoană a fost deja acuzată de o încălcare administrativă pentru acţiuni similare în decurs de un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].