NEWS

Visând la Marte, vrea să transforme Pământul într-o planetă ”verde”. Un tânăr activist a creat, la 15 ani, un dispozitiv mic şi portabil pentru a capta carbonul din atmosferă

Muraki spune că personajul din romanul de la bunicul său porneşte într-o căutare pentru a găsi o planetă potrivită pentru viaţa umană şi se stabileşte pe Marte. Uimit de imaginile cu planeta roşie şi de apusul său albastru, la doar 10 ani, Muraki şi-a făcut o misiune de viaţă din a ajunge pe Marte.

Din acel moment, spune el, a început să cerceteze ce ar fi nevoie pentru a trăi acolo, potrivit CNN.

 

„Am aflat că atmosfera marţiană este alcătuită din 95% dioxid de carbon“, care este letală pentru oameni. El adaugă: „dacă vrem să trăim pe Marte, trebuie să eliminăm dioxidul de carbon marţian”.

 

Şi-a dat seama că cercetările sale pentru a elimina carbonul din atmosfera marţiană ar putea fi utile şi aici, pe Pământ. „Dioxidul de carbon este principala cauză a crizei climatice“, spune el, adăugând că eliminarea acestuia din aer este o modalitate de a o limita.

 

În 2015, Muraki a creat Hiyassy, un dispozitiv AI de captare a carbonului de mărimea unui bagaj de mână. Acesta este destinat utilizării la domiciliu şi la birou, astfel încât oricine poate contribui la stoparea încălzirii globale de oriunde, spune el. Hiyassy funcţionează prin aspirarea aerului şi filtrarea acestuia printr-o soluţie alcalină înainte de a-l elibera înapoi.

 

Acum, el a trecut la următoarea etapă de cercetare: reciclarea carbonului. Compania sa cu sediul la Tokyo, Carbon Recovering Research Agency, lucrează pentru a produce un combustibil alternativ din carbonul capturat.

 

Acum creăm un combustibil diesel din dioxid de carbon“, spune el, adăugând că acesta ar putea fi disponibil în următorul an sau cam aşa ceva.

 

Între timp, el continuă să viseze la planeta roşie: „Vreau să fiu primul om care să aterizeze pe Marte”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]