NEWS

VIDEO Lacul Fundeni, înconjurat de „munţi de gunoaie”. Primarul Sectorului 2: „Am început neutralizarea acestor calamităţi ecologice”

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, spune că, deşi se tot discută în ultima vreme de gropile de gunoi ilegale din jurul Capitalei, există destule şi în interiorul oraşului, una dintre ele fiind la Lacul Fundeni.

„Lacul Fundeni, un loc cu un potenţial enorm, e astăzi înconjurat de munţi de gunoaie. Nu e vorba doar de neglijenţă sau nesimţire. Acolo sunt vărsate maşini întregi de deşeuri. E o afacere neagră şi o mafie întreagă care face bani nenorocind mediul din Sectorul 2”, spune Mihaiu, pe Facebook.

Aici a început neutralizare deşeurilor şi va fi interzis accesul auto.

„Am început neutralizarea acestor calamităţi ecologice. Va fi greu. Nu există acces suficient. Nu există o evidenţă clară a spaţiului public. Totuşi, o vom face, indiferent de obstacole. Vom curăţa punct cu punct. Vom revitaliza spaţiul verde care acum e sufocat de gunoaie. Şi vom bloca accesul auto către zonele unde se aruncă sistematic deşeuri. În paralel începem intabularea salbei de lacuri”, mai spune primarul.

Pentru a începe întabularea, trebuie stabilit clar unde e domeniul public şi demarată proiectarea pentru reamenajarea zonelor din jurul apelor.

„Ţinta este să redăm lacurile oamenilor. Locuitorii Sectorului 2 merită locuri civilizate şi îngrijite, unde să-şi petreacă timpul cu familia în mijlocul naturii”, afirmă Mihaiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].