NEWS

Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, a fost aprobat oficial în Statele Unite

Vaccinul de la Johnson&Johnson a fost aprobat de FDA în Statele Unite. Acesta este primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză.

Compania va livra 20 de milioane de doze de ser până la sfârşitul lunii martie.

„Sunt veşti foarte bune. Asta înseamnă că avem oportunitatea să imunizăm şi mai mulţi oameni cât mai repede posibil împotriva acestei pandemii cumplite”, a declarat sâmbătă Francis Collins, director al Institutului Naţional de Sănătate Publică din SUA.

Doctorul Collins spune că vaccinul a fost realizat după standarde extrem de ridicate de siguranţă, într-un timp foarte scurt. Aşa că, spune el, oamenii ar trebui să aibă mare încredere în vaccinare.

„Am avut două vaccinuri cu autorizaţii de urgenţă şi acum avem trei. Cred că ideea de bază ar fi ca, indiferent de vaccinul care ţi se oferă, să îl iei. Sunt toate foarte bune. Şi cel mai important lucru pe care îl putem face acum este să vaccinăm cât de multe braţe putem”, a adăugat specialistul.

Conform testelor clinice efectuate până acum, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].