NEWS

Un tronson al autostrăzii A10 Sebeş-Turda a fost deschis circulaţiei

Tronsonul 1 al A10 Sebeş-Turda poate fi folosit de şoferi începând de joi. Astfel, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să aştepte în ambuteiajele de pe DN1 dintre Sebeş şi Alba Iulia. Potrivit celor de la Pro Infrastructura, autostrada trebuia să fie gata în anul 2016.

„Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în anul 2014 şi ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă doi ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje şi întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilităţi, aprobările proiectelor tehnice sau autorizaţiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud (astăzi, un veritabil muzeu al deşeurilor în calea şoferilor ctitorit de DRDP Cluj), precum şi ritmul dezamăgitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amânat acest termen cu peste 4 ani. Deschiderea circulaţiei a fost posibilă în acest an doar printr-o mobilizare surprinzătoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltări zi şi noapte”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura.

Chiar dacă este dată în folosinţă, autostrada mai are nevoie de câteva lucrări. În următoarele săptămâni, constructorul va mai lucra la nodul rutier Alba Iulia Nord şi pe autostradă la finalizarea parapetelui, panourilor fonoabsorbante, marcajelor şi rigolelor. Specialiştii estimează că dacă ritmul de lucru se menţine atât pe acest proiect, cât şi pe tronsonul 2, în 2021 Autostrada Sebeş-Turda va fi complet finalizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].