NEWS

Un pumnal de 24.000 de dolari, printre cadourile nedeclarate de fostul preşedinte american

UPDATE  Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat într-o postare pe reţeaua de socializare Truth că va fi arestat marţi. Trump a scris că „scurgerile ilegale” din biroul procurorului districtual din Manhattan indică faptul că „candidatul republican şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marţi săptămâna viitoare”. Trump şi-a îndemnat susţinătorii să protesteze.

Oamenii legii din New York evaluează acuzaţiile aduse împotriva lui Trump într-o anchetă privind banii plătiţi femeilor care au susţinut că au avut întâlniri sexuale cu fostul preşedinte, pentru a obţine tăcerea lor. Şi o altă anchetă îl are în vizor pe fostul preşedinte: acesta nu ar fi declarat sute de cadouri obţinute de la autorităţi străine.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un pumnal în valoare de 24.000 de dolari se află printre cele 16 cadouri sosite din Arabia Saudită, cadouri care se ridică la un total de peste 45.000 de dolari. Butoni, o vază şi o reproducere a Taj Mahal-ului în valoare de 4.600 de dolari au fost printre cele 17 cadouri din India. Plus un portret în mărime naturală oferit de preşedintele din El Salvado, dar şi de crose de golf primite de la prim-ministrul Japoniei de atunci, Shinzo Abe, între 2018 şi 2019.

Sunt câteva dintre sutele de cadouri primite de la autorităţi străine pe care fostul preşedinte american Donald Trump nu le-a declarat niciodată, a dezvăluit de Casa Albă, explicând că acestea valorează mai mult de un sfert de milion de dolari, potrivit unui raport al guvernului SUA.

Conform Legii privind cadourile şi decoraţiunile străine, cadourile care depăşesc 480 USD către preşedinte, vicepreşedinte şi familiile acestora de la oficiali străini trebuie declarate Departamentului de Stat.

Comportamentul lui Trump este socotit o „desconsiderarea flagrantă pentru statul de drept şi gestionarea greşită sistematică a cadourilor mari”, a spus preşedintele Comisiei de Supraveghere a Camerei, Jamie Raskin, comentând raportul de 15 pagini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].