NEWS

Un protest pentru climă duce la închiderea temporară a pistelor aeroportului din Berlin

Activiştii de la grupul ecologist Last Generation au cerut publicului să nu mai călătorească cu avionul şi guvernului să nu mai subvenţioneze acest tip de transport.

“Într-o zonă a aeroportului care nu este deschisă publicului, am identificat mai multe persoane care au obţinut anterior acces neautorizat şi unele s-au lipit (de pistă)”, a precizat poliţia din Berlin pe Twitter.

Protestul, cel mai recent al activiştilor pentru climă din Germania, a îndemnat, de asemenea, guvernul să extindă ofertele de călătorii ieftine cu trenul.

“Un procent din populaţia bogată este responsabil pentru aproximativ jumătate din emisiile de gaze cu efect de seră legate de zboruri”, a declarat Last Generation, adăugând că printre activiştii din aeroport se afla şi un bărbat în vârstă de 70 de ani.

Un purtător de cuvânt al aeroportului nu a putut spune câte zboruri au fost afectate.

Site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 a arătat că unele aeronave care se îndreptau iniţial spre aeroport şi-au schimbat ruta.

13 zboruri fuseseră deviate către aeroporturi din statul estic Saxonia până la ora 18.00 (17.00 GMT), a relatat postul de televiziune rbb, citând Mitteldeutsche Flughafen AG, compania care operează aeroporturile din Dresda şi Leipzig.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].