NEWS

Un nou tip de fraudă a apărut pe site-urile de anunţuri. Cum sunt înşelaţi clienţii

Conform lui Marian Abutoaiei, Manager GSM Zone, unul din brandurile folosite, există infractori care se prezintă drept clienţi interesaţi de achiziţionarea unor telefoane scumpe de pe site-urile de anunţuri. Aceştia contactează vânzătorii şi se oferă să achite în avans, prin ordin de plată. Ulterior, trimit un ordin de plată falsificat şi solicită expedierea telefonului cu zero costuri de ridicare. Pentru a convinge vânzătorul că sunt cumpărători de încredere şi serioşi, se prezintă drept reprezentanţi ai unor firme cu bună reputaţie, de încredere, în cazul de faţă ai unui service GSM cu o vechime de peste 20 de ani în piaţa de reparaţii şi întreţinere telefoane mobile.

”Recomandăm celor care vor să îşi vândă telefonul pe site-urile de anunţuri să solicite plata doar ramburs sau prin intermediul platformelor dedicate, iar în cazul în care plata se va face online, să contacteze banca pentru verificarea încasărilor. Nu în ultimul rând, dacă nu se simt siguri de intenţiile cumpărătorului, fie el persoană fizică sau juridică, să îi verifice profilul cu o singură căutare a numelui în mediul online”, a declarat Marian Abutoaie.

O altă recomandare pentru cei care doresc să tranzacţioneze un telefon second hand este ca aceştia să apeleze la service-uri care oferă serviciul de evaluare tehnică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].