NEWS

Un judecător din Ohio a ordonat unui spital să trateze cu ivermectină un pacient cu Covid-19

Totul a început când un medic din afara spitalului a fost dispus să prescrie medicamentul, dar spitalul a refuzat să îl administreze. Judecătorul a ordonat ca Smith să primească 30 mgde invermectină timp de trei săptămâni.

Ivermectina este cea mai frecvent utilizată împotriva paraziţilor la animale, inclusiv cai şi vaci. Este, de asemenea, utilizată la om, împotriva unor viermi paraziţi şi paraziţi externi, cum ar fi păduchii.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a avertizat că „administrarea unor doze mari din acest medicament este periculoasă şi poate provoca daune grave”.

Dar, pe fondul rezistenţei pe scară largă la vaccinurile de sănătate publică, pe fondul creşterii spitalizărilor şia  deceselor datorate variantei Delta şi în lumina mărturiilor unor medici, ivermectina a găsit avocaţi ca şi tratament pentru Covid-19.

Cu toate acestea, cercetările nu au demonstrat că ivermectina poate preveni sau trata Covid-19.

Unul dintre cele mai mari studii privind medicamentul a fost oprit la începutul acestei luni de către un consiliu de monitorizare a siguranţei datelor, deoarece medicamentul nu s-a dovedit mai eficient decât un placebo.

Prescripţiile pentru ivermectină au crescut la mai mult de 88.000 pe săptămână, de la 3.600 pe săptămână în perioada pre-pandemie. Unele depozite de animale au raportat o creştere a cererii de doze.

FDA avertizează că „medicamentele pentru animale sunt adesea foarte concentrate, deoarece sunt utilizate pentru animale mari, cum ar fi caii şi vacile, care cântăresc mult mai mult decât noi … Astfel de doze mari pot fi extrem de toxice la om”.

Apelurile către centrele de control ale otrăvurilor din SUA au crescut, deoarece persoanele care au luat ivermectină raportează simptome, inclusiv vărsături extreme şi diaree.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].