NEWS

Ultima rundă de negocieri din cadrul Brexit se apropie de sfârşit. Marea Britanie şi Uniunea Europeană caută un acord post-Brexit avantajos

Marea Britanie şi Uniunea Europeană intră în ultima etapă de negocieri pentru un acord post-Brexit. Deşi ambele părţi au luat în calcul semnarea unui acord, încă există disensiuni legate de drepturile privind pescuitul şi concurenţa de după Brexit.

UE a declarat că ar dori să ajungă la un acord până în octombrie, astfel încât să fie aprobat de Parlamentul European înainte de expirarea perioadei de tranziţie post-Brexit.

Perioada de tranziţie se încheie pe 31 decembrie şi, dacă un acord nu a fost garantat până atunci, Marea Britanie va trebui să negocieze cu UE sub condiţiile Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Asta ar însemna ca majoritatea mărfurilor din Marea Britanie să fie supuse tarifelor până la încheierea unui acord de comerţ liber.

Marea Britanie a declarat că nu va prelungi discuţiile dacă nu se poate ajunge la un acord până la termenul din decembrie.

UE îşi doreşte o înţelegere, dar nu vor accepta termenii unui acord cu orice preţ, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].