NEWS

ULTIMA ORĂ Un vacccin dezvoltat la Oxford poate întări sistemul imunitar în lupta împotriva coronavirusului

În plină pandemie, apar şi veşti bune de la cercetători. Un vaccin dezvoltat la Universitatea din Oxford pare destul de sigur şi ar întări sistemul imunitar, conform unui studiu recent.

Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Un vacccin dezvoltat la Oxford poate întări sistemul imunitar în lupta împotriva coronavirusului

ULTIMA ORĂ COVID-19 în lume: Un vacccin dezvoltat la Oxford poate întări sistemul imunitar STUDIU

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.077 de persoane arată că vaccinul le-a ajutat corpul să dezvolte anticorpi şi globule albe care luptă împotriva coronavirusului, conform BBC.

 

Oamenii de ştiinţă sunt însă la jumătatea drumului în ceea ce priveşte înţelegerea modului în care vaccinul oferă protecţie. Pentru validarea rezultatelor finale este necesar un studiu pe eşantioane mult mai mari.

 

 

Guvernul Marii Britanii a comandat deja 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat.

 

 

Vaccinul – ChAdOx1 nCoV-19 –  este dezvoltat cu o viteză fără precedent, la fel ca toate celelalte vaccinuri-candidat. Acesta este dezvoltat pe baza unui virus care provoacă răceala comună la cimpanzei şi care a fost modificat genetic pentru ”a semăna” cu coronavirusul. Prin urmare, el atrage un răspuns al organismului care împiedică şi infectarea cu noul coronavirus. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].