NEWS

Turneele mici de tenis nu îşi mai permit jucători de top

Pandemia a lovit puternic în turneele de tenis, dar cel mai rău a lovit în turneele de tenis mici. Turneele ATP de nivel 500 şi 250 nu îşi mai permit să aducă jucători de top ca să concureze. 

 

Nadal a anunţat că nu va merge la turneul ATP 500 de la Acapulco de anul acesta. În mod oficial, spaniolul anunţă că are probleme medicale, dar presa internaţională anunţă că de fapt, organizatorii nu îşi permit taxa de participare a lui Nadal. Numărul 2 ATP ar fi cerut pentru participările din anii trecuţi între 500 de mii şi un milion de dolari.

 

„Una dintre deciziile complicate a fost să nu-l aducă pe Rafael Nadal, actualul campion şi care a participat la Acapulco în trei din ultimii patru ani, 2017, 2019 şi 2020 (în 2018 a fost, de asemenea, prevăzut să participe, dar s-a retras din cauza unei accidentări, în ultimul moment).

Odată cu reducerea spectatorilor şi având în vedere costurile ridicate ale implementării unei bule pentru jucători, nu au existat suficienţi bani pentru a plăti taxa de apariţie a spaniolului, numărul doi în lume şi de trei ori campion al turneului”, specifică şi cei de la excelsior.com.

 

Organizatorii s-au reorientat pe jucători „mai ieftini”. Ei mizează pe prezenţa altor jucători din top 10, care costă mai puţin.Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev şi Diego Schwartzman sunt cu toţii aşteptaţi la Acapulco. Zverev de exemplu, cere doar câte 400 de mii de dolari pentru prezenţa la turnee de acest nivel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].