NEWS

Tribunalul Bucureşti a anulat probele obţinute de SRI şi DNA în dosarul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu

Toate probele strânse de DNA şi SRI în baza mandatelor de siguranţă naţională în dosarul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu au fost eliminate de instanţă. Practic, prin această decizie, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a mandatelor de supraveghere, precum şi a tuturor probelor obţinute în baza acestor mandate autorizate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre dosarul Carpatica, în care Bogdan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din Poliţia Română, a fost trimis în judecată în 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi dare de mită.

Soţul şefei DIICOT era, la data faptelor, administrator al unei firme. În acest dosar, a fost trimisă în judecată şi Angela Toncescu, membru în consiliul de administraţie al SC Carpatica Asigurări S.A.

DNA preciza, în 2017, că Dan Hosu ar fi convins un fost subaltern, să acceseze sistemul Evidenţei Persoanelor şi să furnizeze datele unor persoane decedate. 

„În baza acestor informaţii, inculpatul Hosu Dan a urmărit să încheie mai multe înţelegeri patrimoniale cu urmaşii persoanelor decedate cu scopul obţinerii unui procent semnificativ, pentru sine, din sumele ce urmau a fi acordate de către societăţile de asigurări responsabile civilmente”, explica DNA. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].