NEWS

Teste puţine, dar multe persoane infectate cu noul coronavirus. De ce apare acest fenomen peste weekend?

Azi, pe 24 august 2020, ai aflat deja că în România au fost diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 825 de oameni.

În ultimele 24 de ore s-au făcut 6491 de teste, iar rata de pozitivitate, care arată ce procent din acestea au ieşit pozitive, este una mare, de 12.71%. Medicul infecţionist Adrian Marinescu, dar şi imunologul Radu Ciornei îţi explică de ce în general rata de pozitivitate este mai mare peste weekend, în contextul în care numărul de teste este mic.

„În weekend vorbim despre situaţiile de urgenţă, vorbim de definiţie de caz şi, chiar dacă numărul de teste este mic, este ţintit, se face o testare ţintită. Este logic să am o rată mare de pozitivitate. În timpul săptămânii ştim foarte bine că aproximativ 50% din teste sunt la cerere, şi vorbim despre persoane asimptomatice, în cazul lor rata de pozitivitate fiind foarte mică”, explică dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală.

„Se trage foarte tare înainte de weekend să reuşească să facă încărcătura pe săptămâna respectivă, iar testele de duminică şi de luni scad. Sper că după ce se termină sezonul acesta de concedii testarea va creşte, pentru că avem nevoie de testare foarte multă în vederea redeschiderii şcolilor”, spune dr. Radu Ciornei, specialist în microbiologie, imunologie şi genetică moleculară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].