NEWS

Summitul UE | Liderii europeni se apropie de un acord asupra Fondului de relansare economică

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor Uniunii Europene se apropie de un acord asupra planului de relansare economică post-pandemie, afirmă oficiali prezenţi la summitul de la Bruxelles citaţi de presa germană şi franceză.

 

Un oficial european a declarat că ţările europene sunt aproape de un acord în privinţa subvenţiilor oferite prin Fondul UE de relansare. În loc de suma de 500 de miliarde de euro, solicitată de Franţa şi Germania, dar contestată de Austria, Olanda, Danemarca, Suedia şi Finlanda, noul plan prevede fonduri nerambursabile de 390 de miliarde de euro, informează agenţia DPA şi site-ul TagesSchau.de. Rămâne de văzut care va fi cuantumul total al Fondului de relansare, care va include şi credite asumate în comun de cele 27 de state UE.

 

O sursă citată de cotidianul Le Figaro a declarat că valoarea planului de relansare va scădea de la 750 de miliarde de euro la 700 de miliarde de euro, dintre care 390 de miliarde vor fi subvenţii şi 310 miliarde de euro credite rambursabile.

 

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat luni după-amiază, înaintea unei noi sesiuni de negoceri, că a propus un nou proiect, care este “rezultatul unui efort colectiv extrem de intens”.

 

„Ultimele etape sunt întotdeauna cele mai dificile, dar eu sunt încrezător. Sunt convins că este posibil un acord”, a afirmat Charles Michel. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].