NEWS

SUA suplimentează efectivele militare din Germania, pentru “apărarea” Europei / Mişcare vine în contextul amplificării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia

Statele Unite vor trimite 500 de militari suplimentari în Germania, a anunţat, marţi, în cursul vizitei la Berlin, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, conform site-ului Tagesschau.de.

Cei 500 de militari americani suplimentari vor fi detaşaţi în toamnă în Germania, urmând să fie staţionaţi într-o bază militară din Wiesbaden, în apropierea oraşului Frankfurt.

“Aceste trupe vor consolida capacităţile militare pentru descurajare şi apărare în Europa”, a declarat Lloyd Austin, în cursul întrevederii cu ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Militarii trimişi în Germania au rolul de a preveni conflictele şi, “în caz de necesitate, de a lupta şi a câştiga”, a subliniat şeful Pentagonului.

Decizia are rolul de a consolida şi capabilităţile militare cibernetice şi de război electronic din Europa, a explicat Lloyd Austin.

Administraţia Joseph Biden a suspendat planurile fostului preşedinte american Donald Trump de retragere din Germania a 12.000 dintre cei 35.000 de militari americani.

Annegret Kramp-Karrenbauer a salutat decizia Washingtonului de suplimentare a efectivelor militare din Germania. “Este un semnal foarte puternic privind solidaritatea bilaterală”, a afirmat ministrul german al Apărării.

Decizia SUA de suplimentare a efectivelor militare din Germania intervine în contextul amplificării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine “suveranitatea Ucrainei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].