NEWS

STUDIU. Varianta Delta a coronaviruslui este cu 60% mai contagioasă, potrivit autorităţilor britanice sanitare

Varianta Delta a coronavirusului, dominantă acum în Regatul Unit, este cu 60% mai contagioasă decât cea care a circulat până acum în ţară, potrivit unui studiu publicat vineri, 11 iunie, cu trei zile înainte de anunţul guvernului britanic de ridicare a ultimelor restricţii, notează Le Figaro.

 

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a menţionat recent procentul de 40%.

 

Conform acestui studiu realizat de autorităţile sanitare britanice (Public Health England), 42.323 de cazuri (faţă de 29.892 în urmă cu o săptămână) cu acestă variantă identificată în India au fost depistate în Regatul Unit, unde reprezintă mai mult de 90% din cazurile noi. 

 

„Datele indică faptul că programul de vaccinare continuă să atenueze impactul acestei variante în ţările în care numărul persoanelor care au primit două doze de vaccin este mare,” subliniază autorii studiului. „Dacă vaccinarea, cea mai bună apărare a noastră, reduce riscul de boli grave, nu o eliminăm”, a declarat Jenny Harries, directorul general al Agenţiei Britanice pentru Securitatea Sănătăţii.

 

Cea mai afectată ţară europeană cu aproape 128.000 de morţi, Regatul Unit a desfăşurat o campanie de vaccinare care a permis administrarea a două doze de ser la peste 77% dintre adulţi în şase luni. După o perioadă lungă de lockdown, guvernul a ridicat treptat restricţiile, însă eliminarea ultimelor măsuri, programate iniţial pentru 21 iunie, este ameninţată de creşterea recentă a infectărilor, cu peste 6.000 sau chiar 7.000 de cazuri noi pe zi. Guvernul lui Boris Johnson are în vedere acum să amâne data cu 4 săptămâni, potrivit The Times. 

 

Decizia finală este aşteptată luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].