NEWS

Studiu: Cât rezistă noul coronavirus pe piele. Supravieţuieşte de cinci ori mai mult decât virusul gripal

Spălarea frecventă a mâinilor este unul dintre gesturile esenţiale pentru a limita răspândirea coronavirusului şi pentru protejarea de acesta. Gestul este cu atât mai important după ce un studiu realizat de cercetători japonezi arată că noul coronavirus a rămâne activ pe piele timp de nouă ore.

 

În comparaţie, agentul patogen care cauzează gripa supravieţuieşte pe piele timp de aproximativ 1,8 ore, spune studiul publicat luna aceasta în revista Clinical Infectious Diseases, relatează Le Parisien.

 

Supravieţuirea de nouă ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact în comparaţie cu IAV (virusul gripal A sau gripa A), accelerând astfel pandemia,” spune studiul.

 

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate la autopsie de la persoane decedate din cauza Covid, aproximativ la o zi după moarte.

 

Atât coronavirusul, cât şi virusul gripal sunt inactivate în decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului, utilizat în produsele pentru dezinfectarea mâinilor.

 

”Supravieţuirea mai îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc,” remarcă studiul.

 

Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru spălarea regulată şi temeinică a mâinilor, pentru a limita transmiterea virusului.

 

Cel puţin 1.105.691 decese şi aproape 39,4 milioane de infectări au fost raportate de la începutul pandemiei în China, la sfârşitul anului trecut, potrivit unui bilanţ reazlizat sâmbătă de AFP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].